Tränings- & friseringshelg

2010-02-07

I går lördag träffades vi  - Jag, Jizza, Spot, och Bell, Mia och Vera, Maria, Rebecca och Mira, Per med Chili och Ida med Debbie.  Vi skulle  gå en sväng för att rasta, trötta ut systrarna Vera, Mira och Chili som skulle trimmas inför utställningen den 27 februari i Hässleholm. På vägen till Lomma ringde jag Ulrika för att höra om hon var intresserad av att vara med, det var hon. Hon och mamma Isa dök upp.

Ordning och reda i ledet för de med 2 ben:

Mindre ordning på de med 4 :

 

De bara skulle förbi och fram till vilket pris som helst:

Per hade några jättestora rådjurs dummies med sig som han gjort. Vi stannade och gjorde några markeringar och Vera, Mira och Chili var jätte duktiga och hämtade snabbt in dom trots den bitvis djupa snön. När vi alla var trötta i benen och något urblåsta återvände vi till bilarna för att styra kosan mot Åkarp.

Först ut att sätta saxen i var Chili, sedan kom Mira. Därefter tog vi en paus och åt lite lunch och sist men inte minst så fick Vera sig en frisering. Nu har jag inga bilder på skönheterna men vi får väl se den 27 om friseringen givit resultat.

Söndag – Helene, Walle och Beck kommer till Lomma. Vi träffas en halv timme innan tio då Eva och Kid och Berit med Vira skall komma, jag har med mig mitt gäng.  Vi går en sväng med hundarna. När vi kommer halvvägs blir vi varse att sökgruppen har träning i andra halvan av ”furet” då Bell får syn på deras ryggsäckar som står strategiskt utplacerade så att ingen skall kunna missa att den delen är upptagen.  Vi viker av och går tillbaka mot brukshundklubben.  Inte långt från parkeringen dyker Berit och Vira upp. Snart träffar vi också Eva med Kid. Jizza och Beck får hoppa in i Helenes bil, ingen av dom skall vara med på dagens träning. Berit har med sig lite vilt och det var väl tur det för snö på dummies är inte så roligt. Snö på viltet var inte så roligt det heller.  Efter ett sök där vi skickade hundarna så att det fick gå i par, gjorde vi några markeringar. Som avslutning använde vi markerings nedslagen till dirigering.  Roligt att träna igen, för min och hundarnas del har det inte blivit så mycket av den varan i snön i vinter.

Helene hade kastat denna markering:

Trots att hon var beredd och bara väntade på att få fånga Bells kolossalt snabba upptag så blev resultatet inte bättre än att endast svanstippen kom med på bild (se vänster bildkant) :

 

Nu var det dags för Beck att bli ”frissad” men innan dess så tog vi en fika hemma tillsammans med Eva och Berit. Vilken himla tur att Helene hade bakat kanelbullar för så långt hade inte jag tänkt. Vi planerade lite inför vårens prover och utställningar. Efter det att Eva och Berit begivit sig hemåt blev det så dags för Beck och också Wallander fick bli fin i pälsen.

Ingen förebild men dock en efter:

Walle i trans?:

Tack alla för en härlig helg.

Antal kommentarer: 4

2010-02-08 19:01:19 - Wallander, www.stadsflattarna.se

Jag var i trans, jag njöt i fulla klipptag, synd att det tog slut så fort bara... men riktigt snygg blev jag!

Tack för det trevliga träningspasset oxå :)

2010-02-08 19:38:19 - Beck, www.stadsflattarna.se

Du klippte och du klippte och fram växte en riktigt snygger kille. Ha ha, tänk att du dessutom kom farandes med saxen i högsta hugg precis när jag skulle till att hoppa in i bilen, du hade på avstånd sett några svansstrån som inte skulle vara där. Jag tror helt klart att det där kommer att vara det avgörande om några veckor då domaren skall säga sitt om mig :)

Ett stort tack vill jag rikta till mormor som höll mig sällskap i bilen medans ALLA andra fick ha det roligt i skogen. Tänk att yngst & äldst inte fick vara med, orättvist!

Nospussar från killen som inte riktigt har styr på alla hormoner och annat just nu :D

2010-02-09 08:43:25 - Mia o Vera

Tusen tack för en trevlig dag, Margareta! Tack för god lunch och tack för friseringen. Så söt Vera blev i sin nya frisyr!

Ser fram emot att träffa alla igen på utställningen. Vi ses!

2010-02-11 15:25:06 - Rebecka, Maria och Mira

Mira blev så fin!!
TACK!!
:)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)