Födelsedag & Inoff. Jaktprov i Arrie

2010-04-10

Först och främst vill jag gratulera ”Skottlandkullen” som fyller 8 år den 10 april, tänk vad tiden går fort.

Sedan vill jag säga ett stort GRATTIS till Mia med Vera som startade för första gången i Nkl och tog ett 3:dje pris.

I öppenklassen startade tre ekipage bäst var Berit med Vira som tog ett 2:a pris, sedan kom Helene med Wallander och Eva och Kidd som båda fick ett 3:e pris.

Själv var jag inte på plats, och hade inte heller anmält till provet.

Här kommer en liten rapportering från Helene:

19 ekipage kom till start, 2 i dummieklass, 9 i nybörjarklass & 8 i Öppenklass.

Vi hade sådan tur med vädret, solen gick bara i moln någon enstaka gång under 5 timmar, annars var det riktigt varm & gott. Det var först till öppenklassens prisutdelning som det blev lite kyligt.

Tyvärr hann jag inte gå och titta på när Mia & Vera var i farten, men när vi mötte upp dem efter tävlingens slut så kom Mia emot oss med ett stort leende på sina läppar. Hon var så nöjd med lilla Vera. De fixade ett 3:e pris i Nkl... bra debut. Stort GRATTIS till dessa två som verkligen strålar ikapp!

Först ut i Ökl var jag & Wallander. Dubbelmarkeringarna på land fixades galant. Dirigering på land, gick åt skogen... nä förresten hit gick den (2 ggr dessutom):

Sedan var det en enkelmarkering på vatten. Allt gick bra tills Walle valde att inte gå upp på det lättaste stället, han valde vägen genom buskar & snår tillföljd att anden fastnade och han fick inte loss den. Jag fick verkligen övertyga honom att han fick kämpa lite och då lyckades han få tag i ena vingen och tyvärr blev avlämningen inget bra. Sedan blev det en vattendirigering genom ett ganska stort område med vass, detta fixade han med lite stöttning :-). Sedan blev det ett avslutande sök där 3 vilt hämtades in med bra fart och sedan sprang han sig trött när det blev jobbigare att söka och då han flera gånger fick vittring på fåglarna som var upphängda i ett träd (dessa togs dock bort till nästa par). Summasummarum, det blev ett 3:e pris och vi tar med oss en hel del positivt från denna tävling.

I par två så var det Eva & Kidds tur och det gick väldans bra & säkert fram till vattendirigering där Kidd inte ville riktigt. Men på söket plockade han in kaniner som aldrig förr :-). Domaren gav dem oxå ett 3:e pris och med fina ord som: "FIN HUND MED STOR POTENTIAL". Grattis till er båda!

I par tre så var det Berit & Viras tur. Detta är tjejerna som alltid tänder till lite extra då det tävlas. Allt gick väldans bra, med undantag av att Berit missade några avlämningar... det gäller minsann att vara snabb som en vessla ibland. Då Vira skulle hämta in sitt femte eller sjätte vilt på söket så var det som om hon gick upp i rök... men som tur var hade hon "bara" fått nys på en hare och så klart tyckte hon att det var bra mycket kuligare att jaga den än de som låg orörliga i buskagen. Ett 2:a pris blev det som sagt, grattis till er oxå!

För våran del så var det himla roligt att få prova på ett Ökl prov, men det finns bra mycket vi måste träna på, men man blir väl aldrig fullärd, eller?

Antal kommentarer: 3

2010-04-11 08:48:10 - Mia

Det är väl "himla tur" att vi har mycket kvar att träna på - annars hade vi ju inte haft någon anledning att träffas o träna! Å det är ju sååå kul!

Grattis till alla som var med idag. Bra jobbat! Nu tar vi nya tag inför nästa utmaninga!
Kram

2010-04-12 22:54:34 - Wallander, stadsflattarna.se

Mia, vad blir nästa utmaning?

2010-04-13 07:12:54 - Mia

Ja, vi alla har väl olika utmaningar framför oss, eller hur?
Själv blir min o Veras utmaning att gå fot. Fot, fot och fot kommer det att tragglas framöver, över stock och sten. Kanske vi kan få lära oss lite av dig Walle, MOR har trimmat dig rätt bra med att gå vid hennes sida. Det vill vi också kunna!
Kram


Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)