Så mycket bättre

2011-05-21

Här kommer ett härligt referat från Mia:

Så mycket bättre allt blir när man har kul samtidigt. Med den devisen i tanken åkte jag och Lotta till smålandskogarna för att starta på prov. För kul skulle vi ha och kul hade vi! 

Kvart i 8 bar det iväg och vi var framme strax efter kl 10. Ibland undrar man ju om man är lite tokig som ger sig iväg så långt för ett prov, och Lotta och jag kom fram till att det är vi nog. Vera startade som nr 25 och Pärla sist som nr 27 och vi hade lång väntan framför oss innan det var dags för start. En väntan som innebar en lång tid i bilen för våra hundar och de var så söta där de låg sida vid sida och slumrade. Koppla av kan de, värre var det med mig och Lotta. Men vi upprepade återigen att det skulle bli kul att starta och se hur våra hundar skulle klara av provets svårigheter. För svårigheter i provet, det såg både Lotta och jag.   

Marken där provet låg var vid en göl och det var väldigt blött och sunkigt överallt. Gummistövlar var ett måste stod det i PM:et och det förstod vi när vi såg marken.   

Eftersom jag var den enda av oss som såg båda hundarnas prov kommer här en summering av hur det gick för Vera resp Pärla.

Lång enkelmarkering: som landade i ett buskage. Både Vera och Pärla spikade den.  

Vattenmarkering med dolt nedslag: Både Vera och Pärla klarade det galant. Fina avlämningar.

Sök: Söket var längs med kanten på gölen, runt om gölen och upp mot en gammal banvall. Stort och tungsprunget alltså. Det var svårt att hjälpa hunden genom att skicka i olika riktningar då vi i princip endast kunde skicka hunden rakt fram. När hunden plockat in tre vilt skulle man skicka på ett annat håll för en kort dirigering och därefter skulle hunden ut i sökområdet igen. Här föll framför allt Vera men, enligt domaren, även Pärla igenom. Pärla gjorde ett i mina ögon ett väldigt bra arbete, plockade in hela 8-9 vilt! Vera hade svårt att gå ut ytterområdet och plockade in 5 vilt. Pärlas linjetag var utmärkt men Vera har ju gjort bättre linjetag….

Landmarkering: Vera och Pärla fortsatte att markera utmärkt.

Vattenmarkering: som landade på land på andra sidan gölen. Flera hundar hade här svårt att ta sig i vattnet och när jag såg denna markering trodde jag att Vera skulle tveka, inte våga gå i eller simma så långt ut. Men jag lyckades att förtränga de tankarna och tänka att det skulle bli kul att se hur hon tog sig an denna svårighet. Veras vattenträning den senaste tiden har verkligen givit utdelning och både Vera och Pärla klarade det galant. Snacka om att jag var stolt över min Vera när hon klarade något jag trodde hon skulle tveka inför. Det blir så mycket bättre om man litar och tror på sin hund! Och har kul!

Så var provet slut och vi fick vår bedömning. Att Vera inte skulle få något högt pris förstod jag efter sökarbetet, men ett 3:e pris var hon väl värd.  Efter Pärlas prov var jag övertygad om att ett första pris var nära, men ett 2:a pris blev då söket inte hade varit tillräckligt även om hon tog in 8-9 vilt…

Vi var båda väldigt nöjda med våra hundar efter provet, och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta ha kul tillsammans med våra hundar! Eller hur Lotta?

Siktet är inställt mot den 29 maj! Då ska vi ha det så mycket bättre! Och kul! 

Syrrorna ha heller inga problem att tillsammans koppla av i bilen:

Klär i gult gör dom också:

Antal kommentarer: 3

2011-05-22 08:06:40 - Agneta, E-postadressen är dold, www.nogg.se/tyra

Grattis! Det gick ju jättebra. Tycker att det lät som om hon skulle förtjänat ett 1:a pris, 8-9 vilt det är ju mycket det!

Lycka till nästa gång och ha KUL tillsammans!

Kram

/Agneta

2011-05-22 08:11:37 - Margareta

(flower)Grattis till er båda två, det gjorde ni jätte bra(star)Tack för referatet, det är alltid lite frustrerande att inte veta när man själv inte varit på plats. Lite långt att åka för att titta var det ju också. (inlove)Vilka härliga tjejer ni är och har:) Är övertygad om att nästa prov går minst lika bra:P Lycka till

2011-05-23 22:00:48 - Helene, Wallander & Beck, www.stadsflattarna.se

(star) GRATTIS igen till er alla fyra (star)
Vad roligt att få läsa lite mer ingående hur det hela gick för er :)
Verkar inte ha varit ett helt lätt prov... så superbra jobbat tjejer!

Jag & Beck tackar för att vi fick vara med och träna med er i lördags.

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)