HÄNDELSERIK HELG

2010-10-25

Riktigt, riktigt ruskigt väder var det i söndags när Lomma BK hade sin årliga höst lydnads tävling.

Mötte Helene och Beck efter att ha anmält mig och Bell i klubbstugan.

Vi skulle gå en sväng i skogen så att Beck fick skutta av sig lite. Bäst att hålla Bell i koppel, man vet ju att han har lite svårt att hålla benen i styr och huvudet också för den delen. Efter att ha sprungit in i träd eller i andra hundar tog jag det säkra för det osäkra och hade honom kopplad. Halvägs genom ”furet” stoppade vi för att kasta några markeringar åt Beck.  Efter det att Helene lyckats träffa nästan vartenda träd så att stickor och strån rök erbjöd jag mig att kasta och det gick riktigt bra. När vi sedan gick vidare mot klubben stannade vi för att Beck fick ligga plats och Bell fick sitta i två minuter.

För Beck och Helene gick det riktigt bra. Ett första pris ”på riktigt” med platsliggande och allt. Även om det var lite nervöst i början med tanke på att Helene inte lät Beck ligga plats helgen innan så är nu första priset bärgat.

Britt-Inger och Maya var ute för andra gången efter att hon tog sitt första, första pris i Höör några veckor tidigare. Med bra poäng till godo bärgade hon sitt första pris igen. Maya har verkligen mognat och blivit jätte duktig.

Bell som suttit varannan gång på sittande i grupp och varannan gång legat, hade 10:or på både sittande och liggande. Tyvärr missade han rutan. Av nio hundar som kom till start så var det inge hund som hittade rutan. Några klarade den med litet hjälp på traven, men Bell tyckte att han kunde tillåta sig att snusa runt lite, så till slut så kallade jag tillbaka honom vilket resulterade i en nolla. Bättre lycka nästa gång eller vad heter det?

GRATTIS till Berit och Vira som tog ett tredje pris i Ökl på jaktprov i Halmstad i lördags och GRATTIS till Malin och Bella som har klarat av anlagsprovet i viltspår.

Britt-Inger & Maya på prispallen i Lkl I:

Jag & Bell på samma pall men i Elitklassen:

Foto: Bent Brohammer

Förhoppningsvis kommer det snart en bild på Malin & Bella också.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)