Att titta tillbaka när man egentligen skall se framåt

2010-01-06

Vi hade ett riktigt bra år 2009.

Det började med att Ulrika och jag åkte till Småland för att para Isa. Nu blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss men slutet gott allting gott. 9 tikar och 2 hanar såg dagens ljus den 23 mars (e. Dogge - Flatterhaft Black Dog u. Isa - Anthriscus Grace O'Malley).

Duktiga valpar med engagerade förare, det skall bli spännande att följa dom 2010. Två stycken skulle till och med kunna starta på prov under våren om inte löpning sätter käppar i hjulen.

I början av mars kom Johnny för att titta på Woody-Jizza valparna. Ett riktigt uselt väder hade vi men vi är rätt vana vid det har laget. Jag tror att alla tyckte det var roligt att träffa pappa Woody och Johnny också förstås. Vi fick ut en hel del innan dagen var slut.

För min egen del blev våren i stort sett bara valpar, valpar, valpar. Tävlade med Bell en gång i lydnadsklass III där resultatet inte var så lysande.

En som det gick bättre för var Berit och Vira. Ett 2:a pris på inoff jaktprov i Flatklubbens regi. Ett 1:a pris i Nkl på officiellt jaktprov, en fjärde placering på Flatmästerskapet i augusti och sedan ett 1:a pris till under hösten. Utställningen i Åstorp i november blev en slät etta.

Helene och Wallander var snubblande nära att ta en plats i finalen på Flatmästerskapet men en kanin ställde till det vid första stationen. Två andra priser i lydnadsklass II under våren. Sist men inte minst ett 1:a pris i Nkl i Danmark det var en härlig känsla.

Eva och Kidd har som flera av oss andra gått jaktkurs hos Kent och Gert under våren, plus att Kid är nu är frisk från sin Borrelia gjorde nog att också detta par tog sin 1:a i Danmark. Eva och Kidd provade också på att starta på Flatmästerskapet.

Min egen Spot fick inte heller göra så mycket under våren förutom att leka med valparna och det älskar han. Ingen väntade som han på att få komma in och äntligen få visa upp sig inför ”bäbisarna”. Stor succé enligt honom själv i alla fall, men han är jätte duktig med valparna. Mårum i Danmark blev också där (tillsammans med broder Kidd och halvbroder Walle) en fullträff för Spot ett 1:apris i Nkl.

Bell och jag for till Bornholm den 10 oktober. Vi började med utställning på lördagen och Bell tog CERT och blev BIM. Söndagens vinnarklass klarade Bell av med väl godkänt men det gjorde inte jag så vi fick inte gå vidare. Det gäller att ha tungan rätt i mun. Det hade vi den 25 oktober då vi tävlade i lydnadsklass III, ett 1:a pris och en andra placering. 

Min lilla Pärla är en riktig liten pärla. Utställning i Lund blev första provet på skönhet. Lunds BK har officiell utställning för bruksraser och inoff. utställning för alla valpar av annan ras.  Nu var ju inte konkurrensen så stor. Pärla blev BIR och brorsan Beck blev BIM.

Nästa gång var det utställning i Åstorp och där var konkurrensen något större. Förutom flera tikar så var tre av tik ”bäbisarna” anmälda. En fjärde kom inte med på grund av att det blivit något fel vid anmälan, men jag är övertygad om att Per med Chili kommer igen till våren, både på utställning och jaktträning.  Som nummer fyra placerade sig Mira som visades av sin matte Rebecca. Rebecca är jätte duktig. Mira tränas i apportering också och det skall bli spännande att se hur det går under året. Som tik nummer två med HP placerade sig Vera som ägs av Mia. Vera har med varsam och god hand förts under året av Mia som i mina ögon sett är i stort sett klar för start i vår.  Pärla blev BIR i Åstorp och inte nog med det hon blev även BIS valp. Beck kom på andra plats. Dagen därpå stundade Malmö valputställning och jag tror bestämt att hon slog 12 tikar, men blev själv slagen av en liten hane i konkurrensen om BIR och BIM.  Men BIM är inte fy skam.  Beck var också på plats i Malmö och placerade sig på en 3:e plats med HP.

Pärla är också en av tikarna som skulle kunna starta till våren. Lotta som Pärla bor hos har ju haft Curry att träna på och det har ju gått alldeles utmärkt. 

Som en extra knorr på slutet av året slog Ann och Elliot till och tog ett 1:a pris i lydnadsklass I. Hon lurade oss alla för vi visste att dom var anmälda till Skanör-Falsterbo som skulle vara helgen därpå. Flera med mig hade varit på träning med ”bäbisarna” då det plingade till i våra mobiler – vilken luring, men och så roligt.

I mitten på oktober firade vi Jizza 10-årsdag på Ängshög. Alla ville vara med... barn & barnbarn med mattar & hussar. Tror minsann Jizza var rätt nöjd efter dagen som bestod av träning, god mat & massa fotografering.

Nu ser vi fram mot 2010. Har på träning sett hur Maya med Britt-Inger går från klarhet till klarhet, båda två är envisa som..… och kan nog ta ett steg framåt i både lydnad och på jaktprov. Jazz är också duktig och hans matte Lotta H skall bara få sin tid att räcka till. Om Enzo med matte Camilla tränar och tävlar lite i lydnad så kommer detta par att nå höga höjder, det kan jag nästan lova.

Castor har under senhösten påbörjat sin eftersökskarriär.

Den 9 januari rivstartar vi med en träningsträff i lydnad för Kenneth Johansson. Domare tillika flat ägare, det ser jag fram mot. Denna gång är det för oss som redan tävlar.

Tack alla ni som gör det så roligt ha denna underbara ras och tack för det gångna året med all träning och tävling.

Jag hoppas att vi får ett lika härligt 2010 med lika många tränings- och tävlingstillfällen .............   

Antal kommentarer: 5

2010-01-06 23:16:51 - Helene, Wallander & Beck, www:stadsflattarna.se

Det är jädrans kul att man har fått vara med om mycket av det här roliga :)

Jag & grabbarna skall göra så gott vi kan för att 2010 skall bli ett lika bra år som 2009.

(star) Tack för att du finns för oss (star)

2010-01-07 16:11:57 - Ulrika

:)Ja, tänk vad mycket som har hänt och vad vi varit med om! Inte minst jag och Isa som fick vara med om "bäbisarna"! Vilken upplevelse och erfarenhet!
(heart)TACK för att du gav oss den möjligheten!(heart)
...och för att du alltid ställer upp för oss alla valpköpare, börjar bli en hel massa nu...

Vad mycket roligt vi gjort tillsammans allihop! Nu ser vi fram emot ett framgångsrikt och spännande 2010!

2010-01-07 19:57:47 - Eva Johnsson, E-postadressen är dold

Tack för att du finns, du är fantastisk på att ställa upp för oss valp köpare.

Vad mycket roligt vi har gjort under året.

Jag och Kidd ser fram emot 2010.

Vi ses.

2010-01-08 09:10:13 - Berit och Vira, E-postadressen är dold

Roligt att läsa din summering av 2009. Hoppas 2010 blir lika fantastisk!
Tack Margareta för ditt otroliga engagemang för oss valpköpare!

2010-01-09 20:20:59 - Camilla och Enzo

Vilket år det har varit när man läser sammanfattningen :):):). Vi kommer igen under 2010 och har inte gett upp. I vilket fall som helst har jag världens finaste flat oavsett vad han åstadkommer på prov(heart).
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)