Syskonstart i grannlandet

2011-05-29

Jag visste att Lotta & Pärla samt Mia & Vera skulle sticka iväg till Danmark och starta på jaktprov idag... men att Helene & Beck skulle med hade dom verkligen lyckats hålla hemligt.

Grattis Mia & Vera till 1:a priset, grattis Lotta & Pärla 2:a priset, grattis Helene & Beck 3:e priset.

Mias sammanfattning:

Inte mycket att orda om, VERA var klockren provet igenom och JAG är så glad!

Lottas sammanfattning:

Det hemskaste är att stå vid hundstoppet och veta att JAG är nästa..då flyger fjärrilarna väldigt runt i magen!! Tillslut kallas jag in för att ställas vid nästa väntplats men då är man på något sätt igång och den värsta nervositeten släpper. Domaren kallar in och man hälsar och överlämnar tävlingslappen! Det första vi utsätts för är en vattenmarkering. Den spikar Pärla med lätthet in, dock när hon når strandkanten bockar hon sig ner och snabbt tar ett nytt tag om duvan. Det visar sig att hon hade fått tag i vingarna men byter alltså upp så hon får tag i kroppen också, vilket jag tycker är duktigt gjort av henne! Vi gör en helomvändning och får två enkelmarkeringar vilka hon spikar med lätthet. Under dessa tre markeringar uppför sig Pärla lugnt, tyst och balanserat. Efter detta blir det lite väntan för att ta sig till sökområdet. Denna sträcka ska hunden föras under fot, vilket Pärla med lite tillrättavisning (väldigt tyst!!) förs fram till starten för söket. Söket är varken stort eller speciellt brett. Dock går marken upp lite till en minikulle och sedan lite ner mot en trädrad eller dunge. Pärla får kommandot och ger sig snyggt ut i rutan och får genast upp en and. Levererar snyggt och lugnt i hand. Efter det kommer 2 änder till. Sedan börjar Pärla gå upp i stress!! Utökar rutan på tvären istället för att gå på djupet. Jag försöker lugna henne. Dock lyckas hon efter lite spring få upp en kanin. Sedan kan hon inte fokusera längre utan kutar runt och kommer in ett par gånger tom. Lite synd efter ha presterar så långt, ett toppenprov. Detta resulterar att hon får en 2:a, vilket också är bra visserligen, men det kändes som att 1:an var en duva ifrån;) Det är bara på det igen:))

Helenes sammanfattning:

Lite kul var det allt att hänga på Mia & Lotta så där lite i hemlighet. Jag tog en liten chansning att även anmäla till jaktprovsstart utan att ha klarat av Brugsprøvet tidigare. Med god peppning i ryggen av goa Mia & Lotta så stod vi där på startlinjen några minuter senare så kom vi tillbaka med full poäng. I väntan på att få starta så åt vi mumsmumsiga äggamackor som Mia fixat. När domarna höll frukost så gick jag & Beck iväg för oss själva. Vi hade en mysig stund i skogen, Beck gick så fint vid min sida när jag bad honom om det, när han fick springa iväg kom han direkt då jag visslade. Vi hittade en sjö där Beck fick gå ner och svalka sig lite. Hade en go känsla när vi tog följe med Mia & Vera till startplatsen. När vi hade samlat ihop oss och gick fram till starten så var det inte vår tur, det var en tjej som kommit tillbaka för att köra sin andra hund (jag trodde hon var klar). När det var vår tur så var det tidigare acceptabla fotgåendet som bortblåst, vattnet triggade Beck oerhört. När vi så äntligen står startklara nere vid vattnet så frågar domaren efter protokollsunderlaget och det hade jag så klart glömt i ryggan... vilken mardrömsstart. Vattenmarkeringen gick bra, transporten till landmarkeringarna är inget att nämna men klockrent kom markeringarna in. Det blev en stunds väntan innan det var klart för söket och denna vänta blev rätt jobbig. Väl iväg på söket så jobbade han på bra... behövde lite stöttning på skick nr 4 & 5 men gick ut både brett och djupt. Vi fick bra kritik på hans arbete men så klart inte på fotgåendet. Skönt att ha debuten avklarad och få ett kvitto på var krutet behöver läggas framöver.

Pristagarna samlade:

Antal kommentarer: 6

2011-05-30 00:50:46 - Mia

Hallå där Lotta/Helene - ni skulle ju skriva en sammanfattning till mig också eftersom jag var så mångordig i mitt förra inlägg!

Grattis Lotta/Pärla och Helene/Beck till bra genomfört prov. Åker mer än gärna med er igen - så mysigt och trevligt!

Om Veras prov kan jag bara säga att det var en härlig känsla när allt stämde till 100%. Så vill vi att det ska kännas fler gånger! Tack Margareta för min fina Vera!(heart)

2011-05-30 09:19:18 - Helene, Wallander & Beck, www.stadsflattarna.se

Mia, det räckte väl mer än bra med det som står... Vera var ju klockren, kunde inte gjort någonting bättre (star)

Att få vara med när eran första 1:a kom och se din glädje var så härligt (heart)

Klart vi skall åka igen sometime... för våran del skall måste vi bara fixa till "detaljen" först.

2011-05-30 16:01:19 - Lotta och Pärla

Du Mia..det behövdes ingen förklaring, mer än dina strålande ögon när 1:an var ett faktum(heart)

Klart vi åker igen:D

2011-06-03 17:19:37 - Ulrika

OJOJOJ!!!:)
Stort grattis till er alla tre! Vad duktiga ni är!

Kram!(heart)
Ulrika

2011-06-07 06:21:47 - Bittan, www.bez-amis.se

Så himla kul MIA & VERA STORT GRATTIS till 1:a priset!! Antar att du redan gjort ett visst telefonsamtal ;-) Grattis Lotta & Helen bara på´t igen!! KRAM:)

2011-06-08 16:24:42 - Rebecka, Maria och Mira

Så kul att höra! GRATTIS!!! :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)