UTSTÄLLNING I GÖTEBORG PÅ MY DOG

2011-01-14

Jag med Pärla, Helene med Beck, Eva (tittade på) och Paulina som visade Beck åkte till Göteborg den 6 januari för att vara med på My Dog utställningen i dagarna två. Jag bodde hos Gunilla som har Tova en dotter till Jizza i hennes första kull. Helene, Eva och Paulina bodde i Drängstugan ett Bed & Breakfast alldeles i närheten av Gunilla och hennes familj. Så mycket breakfast var det inte för den serverades inte förrän kl 8 och det var för sent för att vi skulle hinna in till utställningen som började kl  9.00. Nu löste det sig ändå för ”gänget från drängstugan” åt frukost hos Gunilla.

Fredag kvällen tillbringade vi hos Gunilla, Ronny och deras son Mathias. Middagen bestod av havskräftor som Ronny kokat (och fiskat också för den delen), vi åt så att vi höll på att spricka. Tova också för den delen. Tur att hon hamnade här. Hon satt på stolen bakom ryggen och lurade som en Myrena. Den som lämnade sin stol av någon anledning fick se sig om efter en annan eller också putta ner Tova från den. 

Väl framme på lördagens utställning gick hanar och tikar i olika ringar men ändå bredvid varandra. Hanarna var tidiga i sin ring med start kl 9.00. I unghundsklassen placerade sig Beck och hans ”handler”  Paulina på fjärde plats. Som vanligt visade Paulina Beck till hans fördel.

Så var det då tikarnas tur. I Pärlas grupp var det fyra tikar som skulle slåss om första platsen.  Det var lite pirrigt men efter några varv i ringen tillsammans och sedan den individuella bedömningen så stod Pärla på första plats med CK.

Gunilla hade anmält Tova till veteran klassen och där placerade hon sig på en hedrande andra plats med HP, roligt Gunilla att hon fortfarande håller så bra. Tyvärr hade Tova lämnat pälsen hemma.

Det var en otrolig ljudvolym i hallen där hundar och utställare av alla de slag skulle samsas. Det hela blev inte bättre av att TV ”gurun” Cesar var där och det var massor av människor där för att titta på honom. Någon sa att 300 personer  inte kunde komma in. Måste säga att våra hundar var fantastiska som orkade stå ut med ljudeländet.

På kvällen åt vi åter en fantastiskt god middag. Denna gång var det rådjur som stod på menyn.   Mycket prat och skratt.  Vi var alla trötta och tröttast var nog Pärla och Beck. Ingen av dom hade sömnsvårigheter den natten. Pärla hade bestämt sig för att sova tillsammans med mig i min säng så det blev ganska trångt. Vaknade kl 3 på natten av att jag inte kunde röra på mig, men vad gör man inte.

Så var det då söndag och vi skulle åter till mässan i Göteborg. Denna gång var det åter hanarna som gick först. När Gunilla och jag kom fram hade Paulina redan visat Beck. Det hade varit sju stycken hanar i gruppen och Beck hade placerat sig på en hedrande tredje plats. Grattis till Team Helene-Beck-Paulina. Tikarna fick återigen vänta ganska länge då det gick flera raser innan det blev deras tur. Pärla var ganska trött och hade inga problem med att ligga och sova i väntan på att hon skulle in i ringen.

Tre tikar var anmälda men det var bara två som bedömdes. Lustigt var att tiken som dagen innan fick ett andra pris för att hon var för stor och grov blev placerad som nr 1 för denna domare men både hon och Pärla fick varsin slät etta.  Så kan det gå.

Så var det då dags att bege sig hemåt igen mätta och belåtna och så tokigt tycker jag inte att det gick.    

Antal kommentarer: 2

2011-01-18 22:11:24 - Helene & Beck

Ett par riktigt trevliga dagar hade vi. Extra glada var vi DRÄNGSTUGEBOENDE för att vi inte behövde komma hungriga till utställning :)

Trevlig utställning med härlig shopping möjlighet (skall öppna ett hundkonto fr o m nu). Alltså så kan jag tänka mig att åka dit fler gånger!

2011-01-20 07:14:06 - Agneta, E-postadressen är dold, www.nogg.se/tyra

Grattis till er alla, kul med lite framgångar redan, hur ska detta sluta?

Vi har firat Pommacs 1-års dag (ja tänkt vad tiden går fort) precis.

Hoppas ni får ett härligt år framför er! Det har ju börjat bra!

Kram

/Agneta
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)