Händelserik helg

2010-06-02

VILKEN TREVLIG HELG  !!!!!!!!!!!!!!!!

Som Helene och Eva hade ordnat. Vi hade nog kunnat stanna där hela veckan.

Att byta miljö är välbehövligt och roligt.  I dagarna två varvades lydnadsträning och jaktträning. Som instruktör hade Helene och Eva frågat Kenneth Johansson från Hundkompetens om han kunde hjälpa oss.  Med sig skulle han också haft en kollega men han fick tyvärr förhinder. Vi klarade oss rätt bra ändå.

Första dagen började vi med många stadge övningar vilket gick riktigt bra, en av ”bäbisarna” som börjat löpa satte dock lite myror i huvudet på bland annat Spot och Bell och några av dom andra ”Grabbarna”. Men sånt är livet, fullt med tjusiga ”tjejer” överallt. Tiden gick fort och helt plötsligt var det lunch-time och då var klockan redan 13.00. Något snurrig i kålan intog vi en fantastisk lunch som Eva och Helene hade gjort. Vi har verkligen blivit bortskämda med god mat. Två smaskiga pajer med sallad och bröd till. Kaffe, bullar och kakor.

Efter lunchen gick vi ner till vattnet och fick några vattenmarkeringar.

Det såg ganska enkelt ut, men vinden låg på och vågorna var väl inte så höga men tillräckligt för att göra det lite knepigt för dom yngre som inte har så mycket vattenvana. Solen som passade på att skina på oss gjorde det också svårt för oss att se var dummien fanns. Men hundarna klarade det galant. Alla som ville fick prova på.

Avlämningarna var också en övning och jag undrar om inte Mias racerfart in i buskarna gjorde att hon klagade lite på träningsverk dagen därpå och kunde inte förstå vad den berodde på. Vera var snabb som en iller, hon var hack i häl på matte och gjorde en kanon avlämning.

Ann och Elliot var lika duktiga och Rebecka med Mira likaså. Dom övriga hade väl lite mer erfarenhet. Enzo hade nästan inte vattenkontakt han fullkomligt sprang på vattnet.

Elliot in action:

Trötta efter dagens övningar gjorde vi oss så småningom färdiga för middagen. Många var vi som ville hjälpa till men Helene och Eva kunde själva. Köket var dessutom minimalt så jag förstår dom. Själv passade jag på att hjälpa några med lite trimning och Ann höll lite spårkurs:

Lax, potatis, sallad, bröd, en riktig vårmiddag, dricka fick vi ha med oss själva. Lite trötta var vi nog till mans men en trevlig kväll hade vi inne i Helene, Evas, Anns, och Kenneths stuga.

Söndag – uppstigning och samling kl 8.00 för frukost. Ingen blev besviken denna dag heller. Hembakat bröd – hörde flera frågor om recept.

Samling kl 9.00. Först lite uppvärmning och sedan fick alla som ville gå sina tävlings program i lydnad under Kenneths skarpa öga.

Vi fick hjälp med att ändra inlärningen om så behövdes. Precis som dagen innan så gick tiden med en himla hastighet. Lunch med grillad korv vi en kolbrasa satt inte helt fel.

Efter lunchen drog vi oss in i skogen för lite jakt träning, och tur var väl det för då kom det lite regn men det mesta stannade i trädkronorna. Apportering med kanin dummies i ett sök, sedan med vilt. Dirigeringar och närsök stod på programmet. Dom unga hundarna lyste. Rebecka hade lite problem med vilthanteringen men det hade inte hennes Mira.

Något så tråkigt som städning var tvunget att göras innan vi lämnade stugorna men det gick snabbt vi var ju några i varje stuga.

STORT TACK till arrangörerna Eva och Helene. Detta måste vi göra fler gånger.

STORT TACK till Britt-Inger med Maya, Camilla med Enzo, Mia med Vera, Maria och Rebecka med Mira, Lotta med Pärla, Berit och Vira, Ann och Elliot för att ni är så duktiga med era hundar. Sist men inte minst så dök Per och Chili upp på söndagen. Han fick nog också blodad tand.

GRATTIS till Paulina som ställde Helenes Beck i Hasslarp till ett CK. Vad månne det bli av detta par?

/Margareta

Antal kommentarer: 6

2010-06-03 19:22:17 - Ulrika

Vilken härlig helg ni har haft!:)

Grattis till Becks CK, Helene och Paulina!

Kram! Ulrika

2010-06-05 00:23:51 - Ann&Elliot

Ja det var verkligen en trevlig tillställning och trött som sjutton blev man(mest jag;))
Å sämre kunde man som sagt ha de,både vad gäller mat och sällskap.
Tack Eva o Helene ni är några riktiga fixare(betyg:(star)(star)(star))
Å bilden på E "in action"ska jag spara i mitt minne till sämre dagar(flower)
kramizar
A&E

2010-06-05 00:26:00 - ann

sorry för att det råkade komma en "sur sol" men jag tryckte faktiskt på TRE STJÄRNOR...så de så!

2010-06-05 11:26:27 - Camilla & Enzo

Det var en härlig helg och det är så roligt att få träffa alla och umgås, inte bara att träna tillsammans :).

2010-06-08 10:28:19 - Britt-Inger & Maya

Supertrevlig helg med alla som var med.Bra träning i lydnad , jaktträning och dessutom provat på blodspår som Maya tyckte var spännande:P.Ser gärna framemot att göra detta igen:D.

2010-06-08 16:43:21 - Ann&Elliot

Britt-Inger,har du bara någonstans vi kan vara så kunde vi fixa det busenkelt.
Hälsn
A&E
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)