Valp utställningshelg

2009-11-09

PÄRLA  BIS VALP I ÅSTORP

Lördag morgon Helene och Beck dyker upp vid kvart över sju. Halv åtta har vi stämt träff med Lotta vid Lomma BK vi skall ju ha med oss Pärla också. En timme senare är vi framme i Åstorp och börjar med att leta efter parkeringsplats. Vi hittar en det står visserligen att den är till för hästtransporter men det är väl knappast läge för någon häst att tränga sig in i ridhuset bland alla hundar i dag. Maria, Rebecca och Mira är redan på plats och snart kommer också Mia med Vera.  Rebecca och Mia springer lite med hundarna dom har legat i hårdträning dom sista två veckorna och det ser riktigt bra ut. Per kommer också med Chili men tyvärr har hans anmälning kommit på avvägar och det gick minsann inte att rätta till så han får heja på. Nu skulle hans dotter Ida ställa Debbie i labberingen också så helt bara för vår skull kom han nog inte.

Först ut är Helene och Beck. Tre hanvalpar 6-9 mån i ringen. Beck placerar sig som nr 2 men tyvärr får ingen Hp till Helenes stora sorg. Domaren tyckte att dom var lite för rangliga och skrangliga. Så var det då tikarnas tur och jag tycker att Rebecca och Mia visade sina hundar fin fint, det gjorde Helene med Beck också men är man en ranglig skranglig kille så……  Pärla som också gick i samma klass placerade sig som nr 1. Vera blev tvåa med Hp och Mira kom fyra, snyggt jobbat. Eftersom det inte fanns någon hane att konkurrera med så blev Pärla automatiskt BIR valp vilket också ledde till att vi skulle uppträda i finalringen. Om inte Helene och Beck varit kvar, (nu var det ju så illa ställt att dom åkte med mig) så vet é tusan om jag orkat vara kvar, inbillar mig att flattvalpar inte brukar gå så bra i finalringen där alla små ”cockrar”, labbar och golden ser så mycket färdigare ut. Men dröm om min förvåning VI VANN!!!!!!!!!!!!!!!!! eller rättare sagt  Pärla blev BIS valp II.

Hjälpte sedan Berit att  visa Vira i jaktklassen som bestod av tolv st tikar. Domaren var imponerad att så många med jaktmerit hade kommit. Vira fick fin kritik med ett första pris men blev sedan oplacerad.

PÄRLA BIM PÅ MALMÖ VALP

Söndagen började nästan lika som lördagen men nu var det jag och (Elliot) Ann som for i väg, denna gång utan hundar, Pärla och Beck fanns redan på plats i Malmö Mässhall.  Denna gång var det både fler hanar och tikar än dagen innan. Ann visade Beck till en tredje plats och denna gång med HP kanon bra gjort. Själv visade jag Pärla som i dag kändes lite trött och inte undra på det efter lördagens bravader. Hon vann över alla tikar och slutade som BIM, vilket jag är jätte nöjd med. Det var ett skällande och gnällande och pipande så det kändes riktigt skönt att få gå en sväng i hallarna och titta på lite hundprylar och sedan åka hem till dom stora hundarna som hemskt gärna ville ut i skogen och springa av sig lite.

Tack alla för att ni var med.

Tack Anneli för att du tog med Dogge, det var mycket uppskattat bland valpköparna som var på plats i Åstorp.

   

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2009-11-10 23:27:44 - Helene, Wallander & Beck, www.wallander.blogg.se

Vad kul det skall bli att få följa er hela vägen till den finaste titeln... för det är väl den ni siktar på, du & Pärla eller?

Riktigt roligt var det att få träffa Dogge oxå :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)