Liten återblick på 2011

2012-01-01

Med blicken riktad mot 2012 skriver jag ändå några rader om året som gick

Vi började 2011 med en resa till Göteborg och My Dog. Jag, Helene, Eva och Paulina.  Med oss hade vi Pärla och Beck.

Första dagen blev Pärla 1:a med CK andra dagen en slät etta och en andra placering. Beck fick första dagen en slät etta och en fjärde placering, andra dagen en slät etta och en tredje plcering.

Gunilla som bor i Göteborgs trakten hade anmält Tova till veteranklassen. Tova kommer från Jizzas första kull. Hon placerade sig som två med HP.

Den 21 mars startar vi en viltspår kurs för Bea och Göran där 8 ekipage anmält sig.

SVCH  Beck vars matte Helene redan kan det här med viltspår, spårar sig till ett Championat den 1 maj (8/4 1:a HP, 21/4 1:a HP 1/5 1:a).

Lotta och Pärla, Mia med Vera startar på jaktprov den 21 maj med ett 2:a pris för Lotta och Pärla och med ett 3:e pris för Mia och Vera. 

Vi får en jättetrevlig berättelse från Camilla med Enzo som varit på träningshelg den 20-22 maj där målet är att starta bruks i lägre klass spår.

ÄNTLIGEN Mia och Vera tar sitt 1:a pris i begynnerklassen i Danmark och Lotta med Pärla får ett 2:a pris. Helene som mörkat om hennes och Becks start tar ett 3:dje pris.

Den 14 juni blev en svart dag för oss då Jizza lämnar oss nästan 12 år gammal.  Sa till min yngsta dotter Carolina häromdagen när vi var ute med Bell och Spot att det känns fortfarande förfärligt tomt med bara två hundar.

Vi tar en lång sommarsemester som visar sig bli bättre för oss än för många andra i vårt avlånga land.  Vi har för det mesta fint väder utan regn och rusk. Vi får också kärt besök av Helelne och Anders med Wallander och Beck. På en vecka blev det lite vattenträning men mest dirigering och markeringsträning. Anders tog upp en stor gädda som jag filéat och som ligger i frysen i väntan på att ätas upp. Lite bär i form av blåbär och lingon plockade vi också.

Lotta ringer mig och frågar om jag har möjlighet att starta Pärla i Bosarp, själv skall hon till Öland. Javisst svarar jag utan att tänka mig för. Jag brukar ju ha Pärla här på fredagar så jag tycker ju att jag känner henne ganska väl. Nu var det ju två månader sedan jag träffade henne senast, men jag är så himla glad att jag fick det tillfället för Pärla hade växt till sig och vi tog vår efterlängtade 1:a för Willy Gustavsson. 

Bell och jag tävlar elitlydnad igen efter ett långt uppehåll eftersom han fått fästing medicin.  Nu äntligen tar vi vår andra etta. Mia och Vera startar i Ystad och tar ett 3:je pris på B-prov.

Den 23 oktober får jag snällt hjälpa till på lydnadstävling i Lomma, men en som har möjlighet till att tävla  är Lotta med Pärla.  Ett  1:a pris i debuten är inte fy skam. 

Den 30 oktober tar Bell och jag ett 2:a pris i lydnad (attans) och Mia och Vera debuterar på WT med 62p, tror att det var lite strul vid vattnet.

Birgitta och Tinna tuffar ut i viltspåret den 20 oktober och får Godkänt i anlagsklassen.  Jag visar Tinna på utställningen i Åstorp och hon får Excellent och blir placerad som nr 3.

Får besök av min syster Ulla lagom till 1:a advent. Ulla, jag och Carolina åker till Köpenhamn för lite ”chopping” och på kvällen när det mörknat går vi på Tivoli och tittar på Julmarknad.  

 

Min härliga underbara Bell blir SE LCH den 19 november och eftersom jag anmält mig till fler tävlingar så åker vi på den i Veberöd också och tar ytterligare en 1:a.

Vira och Zätas Lucia valparna anländer lagom till Nobel alltså den 9 december,  2 stycken tikar. Dom äter och växer så att det knakar. 

Tycker att  det är så roligt att det har gått så bra under året för alla Anthriscusar som har varit ute och startat på både jakt, lydnad, viltspår och utställning. Ser fram mot ett nytt år med nya utmaningar.

Jag vet att flera av er ligger i startgroparna.  

Britt-Inger och Maya  viltspår och lydnad, ni är ju hur duktiga som helst

Malin med Bella samma sak där lycka till i år

Birgitta och Tinna Ökl i viltspår ?  Tinna går ju som tåget!!!!!!

Berit och Vira viltspår och Ökl jakt absolut!!

Helene och Beck lydnad och jaktprov eller hur?

Eva och Kid lydnad, jaktprov  och WT  ser fram mot det

Mia och Vera mera jaktprov och kanske lite spår också och utställning ?

Lotta och Pärla mera jaktprov, lydnad och utställning

Ann och Elliot det skulle vara så roligt att se er igen

Maria och Mira hoppas att jag får se ute i år

Inger och Alice ni var ju så duktiga på Kent och Gerts kurs

Margareta och Castor en sista etta på viltspåret hade inte suttit fel

Camilla och Enzo hoppas att ni får mer tid över till träning och tävling nu

Paulina och Kid hoppas att ni fortsätter med era framgångar i Rallylydnad

Lotta och Jazz nu får ni ta steget ut i viltspåret.

Själv tänker jag satsa på jaktprov i första hand för Bell men kanske att vi tar ett varv i lydnadsringen igen, Bell tycker att det är jättekul och hinner vi så är jag sugen på att prova på viltspår vi har ju gått kurs. Spot skall upp i lkl III och viltspår för hans del är inte fel.   

”Töserna Hansson” är två oskrivna kort som jag är övertygad om att det kommer att tränas med   -   lycka till……………….

Har jag glömt någon ?

Tack för att ni förvaltar Anthriscus så bra :-)

Margareta  

Antal kommentarer: 4

2012-01-03 23:52:08 - Birgitta och Tinna, E-postadressen är dold

Kära Margareta - Kennelmmma till så många fina Anthriscuskullar
(heart)(star)
Vilken enastående fin och härligsammanfattning av 2011 års bravader och glada händelser.

2012-01-07 21:04:13 - Helene, Wallander & Beck, stadsflattarna.blogspot.com

Är helt övertygad om att 2012 oxå kommer bli ett spännande år för Anthriscus-klanen... och så hoppas vi alla på ännu en fin titel för Belle-Bus & dig!

2012-01-07 23:03:07 - Marie & Lakrits, E-postadressen är dold, vildhunden.blogg.se

Hejsan! Vi vill också gärna träna jakt igen 2012. Jag har köpt hem en massa vilt för ändamålet :) Vi hänger gärna med och tränar med er igen om vi får! Lakrits tycker trots allt appotering och spår är bäst och vi har jobbat på att göra avlämningar ROLIGA :D

2012-01-08 00:50:49 - Britt-Inger & Maya, E-postadressen är dold

:DSuperfina valpar och fina bilder.Kul med så trevlig sammanfattning av året som gått.Lycka till alla, Maya o jag kommer igång under våren när vi kommit till ro i vårt rosa hus.(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)