PAPPATRÄFF

2010-07-03

Äntligen så kom då pappa Dogge på besök tillsammans med Anneli som har Kennel Flatterhaft.

Dagen började med en sol som strålade från en klarblå himmel. Helene kom och hjälpte mig att forsla lite förnödenheter bl a. Spot och Bell tog upp ganska mycket plats bak i bilen. Några hade redan anlänt när vi kom till Lomma BK, Lotta som såg till att stugan öppnats så att vi fick in maten i kylen.

Anneli skulle anlända 10.30 men trafikläget ville annorlunda. Hon hade haft olyckor på vägen ner och här i Skåne hade man passat på att stänga av motorvägen helt så där var det kaos. Vi var lite förberedda, Lotta skulle åka upp till Borgeby avfartern för att möta upp men fick flytta upp till Center Syd för att hjälpa Anneli att hitta rätt. Nu blev förseningen bara en halv timme.

Själv hade jag glömt såsen till kyckling salladen så den fick jag ju åka hem och hämta, tur att man inte bor så himla långt bort från brukshundklubben. 

Dagen förflöt i skuggan av stora träd. När Anneli och pappa Dogge anlänt satt vi alla ner i en stor ring och alla fick presentera sig och sina hundar och vad dom hade gjort och vad man hade för framtidsplaner. Anneli lyssnade och svarade på frågor, gav tips och frågade själv.

När vi gått hela varvet runt flyttade vi oss till en annan skugga i skogen alldeles i närheten för att göra ett litet sök, alla sju ”valparna” skötte sig utmärkt. Spot och Bell som också var med för att eventuellt behöva rycka ut som dragplåster fick titta på när syster Isas valpar plockade in dummie efter dummie, och dessutom med fina avlämningar. Markeringar med vilt, där visade dom hundar som tränats på vilt att dom visste vad som skulle göras, dom andra tycket att det var spännande men med lite mer träning kommer det att gå bra. Värmen tog hårt på ”bäbisarna”.  Mia med Vera fick visa Anneli att hon kunde ta in ett helt fält med vilt och vilka avlämningar sen  -  ni är kanon duktiga.

Så var det då dags för lunch och den åts också i skuggan av ett stort träd. Nu hade det börjat blåsa ganska bra vilket ingen hade något emot bara det att alla fick hålla hårt i sina tallrikar och muggar så att dom inte blåste bort, men det gick det också.

Efter lunchen fick alla prova på lite utställnings träning där Anneli fick se på lite rörelser och klämma och känna lite på Dogge barnen. 

Jag hoppas att alla hade en trevlig dag, trots den tryckande värmen.

Tack alla för att ni kom och tack för hjälp av transporter, upplåsning av klubbstuga hämtning av Anneli och tack Per för hjälp med att lotsa Anneli och Dogge ut ur trafikkaoset. 

Tack Anneli för att du kom och hälsade på oss

STOR KRAM

Margareta

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)